Sivut

Samin blogi: Sekalaista höpinää suomalaiselta pyöräilijältä, tekstit lähinnä sitä mitä sylki sattuu suuhun tuomaan. Varoitus, sisältää avautumista ja pessimismiä.

perjantai 30. heinäkuuta 2010

Pyöräilyn peräkylästä kohti uusia haasteita Belgiassa

Suomalaisen maantiepyöräilijän kausi päättyy yleensä jo heinäkuussa, koska kilpailuja ei oikeastaan ole enää maantiepyöräilyn SM-kisojen jälkeen. Onneksi seurakaverini Paavon avustuksella sain mahdollisuuden jatkaa kautta hieman isommissa ympyröissä, joten tie vei kohti Belgian Oostkamppia ja Fuji Test Teamin joukkuetta.

Kertaan tässä vielä hieman tapahtumia ennen Belgiaan lähtöä. 17.7 ja 18.7 ajoin viimeiset kilpailuni Suomessa ennen lähtöäni Belgiaan 21.7. Lauantaina 17.7 oli ohjelmassa ratapyöräilyn SM-kilpailut, ensimmäiset laatuaan minulle. Olin viivalla keirinissä sekä pisteajossa. Kilpailut menivät ihan ok, ottaen huomioon etten ollut ajanut ratapyörällä oikeastaan ollenkaan ennen kisoja. Tuloksina olivat keirinin viides sija ja pisteajon seitsemäs sija eli ei mitään maata mullistavaa. Heti kilpailun jälkeen suuntasimme seuran porukoiden kanssa kohti Närpiötä, koska sunnuntaina ajaisimme siellä maantiecupin kisan.

Pitkän ajomatkan, huonojen jalkojen ja huonosti nukutun yön ansiosta tunnelma ei ollut kovin korkealla, kun olin starttiviivalla odottamassa lähtöä 111km (3x37km) pituiseen kisaan. Kisa lähti vauhdikkaasti käyntiin ja jo ennen ensimmäisen kierroksen puoltaväliä huomasin päässeeni kahdeksan miehen irtiottoon, jossa olivat mukana myös seurakaverini Jukka ja Ilari. Irtiotto teki hyvin töitä ja saimme tasaisesti lisää eroa pääjoukkoon, kunnes toisen kierroksen loppupuolella saimme lisäseuraa, kun pääjoukosta oli irronnut kolmen hengen porukka. Tämä oli irtioton lopullinen kokoonpano ja 11 ajajaa tulisi ratkaisemaan kilpailun voiton. Kolmannen kierroksen alussa jalat eivät tuntuneet kovin ihmeellisiltä, joten Jukan kanssa päätimme, että koitamme viedä kisan loppukiriin ja vetää Ilarille kirin. Vaikka iskuja tuli kolmannen kierroksen aikana niin saimme silti pidettyä porukan kasassa ja kun matkaa maaliin oli neljä kilometriä, laitoimme Akun, Jukan ja Ilarin kanssa junan pystyyn. Aku ja Jukka pitivät vauhdin tarpeeksi kovana ettei hyökkäyksiä tullut ja noin 600m ennen maalia siirryin kärkeen vetämään Ilarille lead outia. Maalisuoralle kurvatessani avasin kirin ja ohi tuli vain kirimiehemme Ilari, joten saimme kisasta kaksoisvoiton, josta suuri kiitos kuuluu Akulle ja Jukalle.

Maanantai sekä tiistai menivät nopeasti harjoittelun ja muun säätämisen lomassa ja keskiviikkona oli aika matkustaa kohti Belgiaa. Matka Helsinki-Vantaalta Brysseliin kesti kolmisen tuntia ja kun pääsin kentälle niin siellä vastassa olikin Paavo, joka oli tullut hakemaan minut ja samalla koneella tänne tulleen Teemun lentokentältä. Sieltä matka jatkui Oostkamppiin Fuji Test Teamin kämpille, jossa tulisin viettämään seuraavat pari kuukautta.

"Kotiutuminen" tänne sujui melko mukavasti ja pääsin melko nopeasti porukkaan sisälle. Kun tiimin yhteinen kieli on englanti, helpottaa se monia asioita, kuten muihin tutustumista jne. Tiimin kämppä on siisti ja muutenkin mistään ei ole löytynyt toistaiseksi valitettavaa. Seurakaverit ovat mukavia ja kaikkien kanssa tulee hyvin toimeen, tätä tietysti auttaa se, että kaikki ovat täällä Belgiassa saman asian takia, eli pyöräilyn.

Lauantaina ajoin jo ensimmäisen kisani, joka oli 117km(17x6,9km) pituinen "kermis"(=Kermesse; yleensä 100-120km pituinen kisa lyhyehköllä radalla, kuskeja 100-200 ja kuskien taso vaihtelee todella paljon, myös kovia ajajia on reilusti) Lichterveldessä. Vauhti oli kova alusta alkaen, mutta kun jalat tuntuivat kohtalaisilta niin päätin koittaa onneani ja koitin päästä irtiottoon siinä myös onnistuen. Vauhti irtiotossa oli todella reipasta. Ensimmäisen tunnin keskituntinopeus oli 45,1km/h ja voin sanoa, että rata ei ollut nopea monine mutkineen. Alussa irtiotossa ajaminen oli vielä siedettävää, mutta kun irtioton koko tippui kuuteen ajajaan, joista neljä ajoi samaan pussiin alkoivat vaikeudet. Nelikko iski vuorotellen irti, jättivät välejä ja pakottivat vetämään, joten maitohappojen määrä jaloissa alkoi olla sietämätön. Tipuin irtiotosta 4½kierrosta ennen maalia ja kerkesin olla irti 11kierrosta. Pääjoukkoon tiputtuani jalat olivat täysin tyhjät, mutta rimpuilin mukana vielä 1½kierrosta, kunnes totesin että tänään ei taideta päästä maaliin. Eli päivän saldona pitkähkö sekä tulokseton irtiotto, yksi välikirin voitto ja keskeytys. Ei kovin mairittelevaa ja en ollut kisaan kovin tyytyväinen. Onneksi sentään DS(=tiimipomo) oli kohtuullisen tyytyväinen suoritukseeni. Muut seuran ajajat eivät myöskään saaneet tulosta aikaiseksi Jannesin ollessa paras ajaja sijalla 15.

Seuraavat päivät menivät kuten pyöräilijän arki menee; eli lepoa, harjoittelua, syömistä ja ajan tappamista. Viimeinen onkin täällä lähes pääosassa, koska päivästä jää jäljelle melko monta tuntia treenaamisen, nukkumisen ja syömisen jälkeen. Onneksi täällä ei sentään tarvitse olla yksin, joten aikakin kuluu hieman nopeammin.

Eilen ajoin toisen kisani täällä, joka oli "kotikisa" täällä Oostkampissa, 110km(18x6,1km) pituinen "kermis". Tällä kertaa päätin ottaa alun vähän rauhallisemmin ja tarkkailla tilannetta taaempaa, mutta ei kestäny kauaa kunnes löysin itseni irtiotosta. Tämä kesti reilut kolme kierrosta, kunnes pääjoukko ajoi meidät kiinni. Harmittavasti juuri tämän jälkeen kärkeen lähti uusi porukka ja itse en päässyt mukaan, koska jalat olivat sillä hetkellä melko hapoilla. Hatka meni sitten loppuun asti ja ratkaisi kärkisijoitukset. Kisan loppu meni osaltani huonosti, koska onnistuin kaatumaan viimeisellä kierroksella pari kilometriä ennen maalia. Sairaalareissu tuli siis suoritettua ja todettua belgialaisen sairaanhoidon tehokkuus, mutta onneksi mitään ei mennyt rikki vaan selvisin naarmuilla ja turvotuksella. Nyt joutuu ottamaan päivän lepoa ennen kuin voi aloittaa kevyen pyörittelyn ja seuraaviin kisoihin osallistun luultavasti ensi viikon loppupuolella. Toivottavasti silloin on tuurikin kohdallaan ja mies pysyy pystyssä, jotta voisi tulla tulostakin.

Eiköhän tämä porina riitä jo täksi kerraksi, luultavasti lukija kerkesi jo nukahtaa ennen blogitekstin loppua, päivitystä luvassa kunhan on jotain kerrottavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti