Sivut

Samin blogi: Sekalaista höpinää suomalaiselta pyöräilijältä, tekstit lähinnä sitä mitä sylki sattuu suuhun tuomaan. Varoitus, sisältää avautumista ja pessimismiä.

maanantai 3. lokakuuta 2011

Cyclocrossia

Reilun parin kuukauden hiljaisolon jälkeen uskaltauduin taas tiistaina mukaan lähtöviivalle. Tarkoituksena oli ajaa Bianchi-cupin cx-kisa Haltialassa ja samalla herätellä hieman jalkoja ja koko kroppaa pitkän kilpailutauon jäljiltä. Mukaan oli eksynyt myös Miettisen Olli, vanha treenikaveri Joensuusta, joten kilpailun lopputuloksista pystyisi päättelemään hieman minkälaisessa kunnossa allekirjoittanut oikein on.

Itse kisa meni odotuksista poiketen ihan hyvin ja tuloksena oli voitto, kun sain viimeisellä kierroksella karistettua peesistäni Ollin ja Erkko Salosen, jotka olivat ajaneet samassa porukassa koko kisan ajan. Tulos oli itselleni aikamoinen yllätys, kun kuitenkin viimeiset kaksi kuukautta olivat menneet aika penkin alle. Tämä lupasi siis hyvää SM-Cyclocrossia ajatellen ja Keinukallioon lähdettiinkin mitalinkiinto silmissä.

Cyclocrossin SM-kisat käytiin siis sunnuntaina Keravan Keinukalliossa johon olikin rakennettu melko yleisöystävällinen ja nopea rata. Lähtölistassakin näkyi jonkun verran kovia nimiä, joten mitali ei tulisi irtoamaan helpolla.

Kisa lähti liikkeelle reippaalla vauhdilla ja pian kärkeen muodostuikin kuuden ajajan ryhmä; Kimmo Kananen, Juha Kangaskokko, Olli Miettinen, Henri Ojala, Jussi Rossi ja allekirjoittanut. Pian seurakaveri Jussi kuitenkin koki vauhdin liian hiljaiseksi ja lähti taittamaan matkaa omaa vauhtiaan. Parissa kierroksessa Jussi sai revittyä eroa ryhmäämme 40 sekuntia ja alkoi vaikuttaa siltä, että tänään ajetaan korkeintaan hopeasta. Vähän myöhemmin maalialueelle saapuessamme jouduinkin hieraisemaan silmiäni, kun näin Jussin radan sivussa kalustorikon kärsineenä ja todennäköiseltä näyttäneen voiton menettäneenä.

Siitä alkoikin uusi kisa, kun kaikki ryhmässämme huomasivat että mestaruus on vielä tarjolla. Kellään ei ollut hirveitä menohaluja ja kun kaikki olivat melko tasaväkisiä niin kisa meni hieman kyttäilyksi ja ratkaisut viimeisille kierroksille. Ensimmäisenä onneaan koetti Kimmo, mutta porukka tuli pienen rakoilun jälkeen kasaan. Itse koitin ratkaisua viimesellä kierroksella ensimmäisessä mäessä ja sainkin pientä rakoa taakse, mutta taas porukka tuli kokoon. Jatkoin kuitenkin kärkipaikalla ja toiseksi viimeisessä ruohikkonousussa laitoin kaiken peliin ja sen jälkeen koitin vaan sinnitellä kärjessä ilman, että kukaan tulee ohi. Tämä onnistuikin ja loppusuoralle kääntyessäni huomasin, että rakoa seuraavaan ajajaan eli Ojalaan on riittävästi ja mestaruus tulee.

Mukava päätös kaudelle ja voitto tuntui erityisen hyvälle, koska viimeiset kaksi kuukautta olivat olleet henkisestikin melko raskaita, kun treenaamisesta ei ole tullut välillä yhtään mitään. Helpolla voitto ei silti tullut, kisan keskisyke oli "kiva" 184, kun anakynnys on reilu 180 eli aika täysillä joutui koko ajan ajamaan.

Ja jos joku ihmettelee, että miksi hemmetissä mies ei ole ajanut kisoja viimeiseen kahteen kuukauteen niin syynä ovat olleet vatsavaivat, jotka alkavat olla vähitellen kurissa. Toivottavasti 31.10 alkavalla harjoituskaudella pystyn treenaamaan täysipainoisesti ilman ongelmia vatsan kanssa, koska jos ongelmia on niin harjoittelusta ei tahdo tulla oikein mitään.


Nyt on hyvä vetäytyä lataamaan akkuja ja suunnata katse jo kohti ensi kautta.


Alla vielä tulokset ja kuva kisasta.

Tulokset:


1TiainenSamiTWL01:04:59
2OjalaHenriKoiI01:04:59
3KananenKimmoVCR01:04:59
4KangaskokkoJuhaPicaro01:04:59
5MiettinenOlliPicaro01:04:59
6HalmeSamuelV801:07:39
7TähtiToniPicaro01:07:40
8HietalaJuhanaCCH01:08:21
9LeppämäkiMarkoV801:08:45
10SalonenErkkoCCH01:09:20


                                           Kuvaaja: Antti Kuitto

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti