Sivut

Samin blogi: Sekalaista höpinää suomalaiselta pyöräilijältä, tekstit lähinnä sitä mitä sylki sattuu suuhun tuomaan. Varoitus, sisältää avautumista ja pessimismiä.

tiistai 18. lokakuuta 2011

Yhteenveto kaudesta 2011 ja tavoitteet ensi vuodelle

Kausi 2011 on jo reilusti takana ja reilun parin viikon päästä pitäisi aloittaa kausi 2012, joten tähän väliin on hyvä summata hieman viime kauden saldoa ja listata kauden 2012 tavoitteet. Aina pitää olla jotain tavoiteltavaa ja kun löytyy päämäärä niin se myös motivoi harjoittelemaan kohti sitä.

Päällimmäisinä muistoina kaudesta ovat vatsaongelmat, koska ne vaikuttivat ajamiseen kauden aikana melko paljon ja monta kertaa. Ongelmat sattuivat vielä melko huonoihin ajankohtiin, juuri etelän leirin jälkeen huhtikuun alkuun ja loppuun sekä elo-ja syyskuulle. Kunto oli huhtikuussa hyvässä nousussa, mutta vatsavaivat katkaisivat sen ja takapakkia tuli jonkun verran. Myös kisoja jäi jonkun verran välistä ja esimerkiksi Scandinavian Racen (UCI 1.2) väliin jättäminen oli harmittavaa, koska kunto olisi ollut kohdillaan ja ratakin olisi sopinut itselleni. Kisoja tuli myös ajettua aivan surkean vähän, kauden kokonaissaldo taisi olla vain 20 kisaa, joka on pienin kisamäärä vuoden 2006 jälkeen.

Mutta ei jäädä surkuttelemaan ja manaamaan ongelmia, koska kaudessa oli myös hyviä puoliakin. Kehitystä tuli taas jonkun verran, vaikka talven treenit eivät jälkeenpäin aivan putkeen menneetkään, joten sille puolelle löytyy parannettavaa täksi talveksi. Perustaso nousi kuitenkin huomattavasti viime vuodesta ja se näkyi myös kisoissa. Hieman huonompanakin päivänä pystyi ajamaan ihan mukavasti ja hyvänä päivänä pystyi haastamaan jo oikeasti melko kovia kuskeja. Vuoden kohokohtina olivat etappivoitto Saaremaa Velotuurissa ja 18.sija Tarto GP:ssä. 

Kauden aikana ja erityisesti Tarto GP:n jälkeen huomasi taas, että ero ajajiin jotka pystyvät voittamaan kansainvälisen tason kisoja on pienentynyt edelleen. Jos kehitystä tapahtuu ensi kaudelle yhtä paljon kuin tälle niin ehkä sitten voi jo ajaa voitosta hieman isommissakin kisoissa, joka auttaisi uralla eteenpäin. Yksittäisiksi tavoitteiksi ensi kaudelle listataan top-5 sijoitus UCI:n 1.1 tai 1.2-kisassa, useampi kansainvälinen voitto ja maantiepyöräilyn miesten SM-kulta. Kun edellämainitut tavoitteet täyttyvät pääpiirteittäin niin sitten ollaan lähellä pääsyä hyvätasoiseen ulkomaalaiseen pyöräilytiimiin, joka olisi erittäin positiivinen asia pyöräilyuran kehitystä ajatellen.

Maastoa, tempoa tai cyclocrossia ei varmaan tule pahemmin ajettua, joten kaikki mitä sieltä sattuu tulemaan on pelkkää plussaa, voidaankin siis sanoa että kaikki panostus ja tavoitteet ovat maantiellä.

Näillä mennään kohti ensi kesää!

1 kommentti:

  1. hyvä sami tukka putkelle! jos se menee..

    t. kouvolan keisari

    VastaaPoista