Sivut

Samin blogi: Sekalaista höpinää suomalaiselta pyöräilijältä, tekstit lähinnä sitä mitä sylki sattuu suuhun tuomaan. Varoitus, sisältää avautumista ja pessimismiä.

keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Korvaavaa korttelia ja jorinaa koleista keleistä

Kisakalenteriin tuntuu tulevan muutoksia siihen tahtiin, että hyvä kun edes itse pysyy kärryillä mukana. Tällä kertaa muutos ei onneksi aiheutunut allekirjoittaneen sairastumisesta. Tosin silti alkaa hieman ottaa pannuun tämä homma, nimittäin lähes koko Eurooppaa vaivaava kylmä "kevät". Saksan kisaviikonloppu peruuntui siis lumen ja pakkasen takia ja muutenkin keleistä ei uskoisi, että eletään maaliskuun loppupuolta. Lunta on vieläkin näkynyt ulkona useana aamuna ja vaikka lämmintä olisikin se muutama aste, niin kylmät puuskat pitävät huolta siitä, että tuulikorjattu lämpötila on pakkasen puolella, ei kovin herkullista maantiepyöräilyä ajatellen.

Onneksi viikonlopulle löytyi sentään kaksi korttelikisaa korvaamaan Saksan kisojen jättämää aukkoa, nyt kun ei ole pahemmin varaa jättää kisoja ajamatta ja antaa täten taas lisätasotusta muihin nähden. Alkukaudesta nimittäin tasoerot ovat suurimmillaan ja joillain kuskeilla startteja voi olla tällä hetkellä reilusti yli 10, itsellä se yksi ainoa. Tämä tarkoittaa taas sitä, että perustaso kisojen suhteen on aika eri tasolla. Ja jos olet tätä blogia lukenut niin tiedät, että viime kuukaudet eivät ole olleet kaikkein ruusuisimmat, joten muut eivät kaipaa enää "ylimääräistä" tasoitusta.

Eli viikonloppuna kurvaillaan 100km ja 80km korttelikisat etelä-Hollannissa, melko lähellä Belgian rajaa. Keli tulee olemaan trendin mukaisesti hyytävä, toivottavasti lunta, vettä tai mitään muutakaan ei taivaalta sada, koska kisaaminen muutaman asteen lämpötilassa on muutenkin jo tarpeeksi haastavaa. Ja toiveissa olisi myös, että tällä kunnolla jaksaisi tuupata kovaa nämä hieman lyhyemmät kisat, kortteleiden pitäisi ainakin sopia itselleni ihan mukavasti, jos menneistä kisoista nyt mitään pystyy päättelemään.


Tähän loppuun on vielä pakko mainostaa Suomen tiimikaveri Paavon erinomaista blogikirjoitusta(linkki). Sieltä voi vilkaista millaista se ammatti/amatööripyöräilijän arki joskus on, varsinkin kun kaikki ei mene ihan putkeen. Muutenkin kannattaa seurailla mitä mies, harvoin mutta sitäkin osuvammin, kirjoittelee.


Mutta eiköhän jorina,mutina ja valittaminen riitä taas tälle kerralle, palataan asiaan toivottavasti menestyksekkään kisaviikonlopun jälkeen!


1 kommentti: