Sivut

Samin blogi: Sekalaista höpinää suomalaiselta pyöräilijältä, tekstit lähinnä sitä mitä sylki sattuu suuhun tuomaan. Varoitus, sisältää avautumista ja pessimismiä.

maanantai 12. maaliskuuta 2012

Kevättä ilmassa

Pari viikkoa on taas vierähtänyt ja kevät alkaa tehdä tuloaan Hollantiin. Myös mies alkaa herätä eloon kevään myötä. Kahteen viimeiseen viikkoon mahtui jonkun verran huonoa ja hyvää treeniä sekä yksi kisa. Viime viikolla ongelmaksi muodostui pyöräilijälle jo klassisen tuttu jumi. Pääsin keskiviikkona vihdoin ja viimein hierontaan, edellisestä olikin vierähtänyt aikaa kuukauden verran. Hieronta ei kuitenkaan vastannut oikein odotuksia ja jumit eivät pahemmin auenneet. Asialle oli kuitenkin tehtävä jotain niin päätin ostaa "foam rollerin", joka tunnetaan myös toisella nimellä kaulin. Saattaa kuullostaa oudolta, mutta sen avulla saa murjottua lihaksia melko hyvin. Rajana on vain oma kipukynnys, tuntuu nimittäin välillä aika ikävältä vetää lihaksia kunnolla auki.

Witte Kruis Classicissa lauantaina tulisi selviämään ovatko em. toimenpiteet auttaneet yhtään vai ovatko lihakset vieläkin heikossa hapessa. Perjantain viimeistelytreeni tuntui jo ihan kohtuulliselta, joten odotukset kisaan lähdettäessä olivat positiiviset.

Kisareitti oli aika tekninen jatkuvinen risteyksineen ja liikenneympyröineen. Kun siihen lisätään välillä todella kapeat tiet, neljä continental-tason joukketta, melkein 200 miestä viivalla ja kova tuuli niin jo etukäteen tiesi, että kisa tulee olemaan rankka. Ensimmäinen tunti mentiin vielä isossa porukassa, mutta sen jälkeen alkoi tapahtua. Yllättäen porukka katkesi ja huomasin olevani kakkosryhmässä. Onneksi kuitenkin porukassamme riitti tarpeeksi vauhtia, jotta ennen kisan puoliväliä saimme ykkösporukan kiinni. Ja kuten yleensä käy, heti tämän jälkeen irti lähtee uusi porukka ja niin tapahtui myös tälläkin kertaa. Nyt pääsin mukaan siihen porukkaan kuten myös kolme muuta tiimikaveriamme. Saimme nopeasti lähes minuutin kaulan, mutta yhteistyö porukassa oli huonoa ja kakkosryhmä saavutti meidät. Sen jälkeen yritystä oli paljon ja kävin itsekin muutaman kerran koittamassa irtiottoa, mutta porukka pysyi kasassa. Kuitenkin jossain vaiheessa kärkeen pääsi livahtamaan pieni porukka, joka otti kahden sekunnin erolla sijat 1 ja 2. Muut sijat ratkaistiin melko kaaoottisessa massakirissä, josta tuloksena 19:s sija. Parempaankin olisi ollut mahdollisuudet ilman lopun väistelyjä. Jos olisi halunnut kamppailla parhaista sijoituksista olisi pitänyt vain laittaa silmät kiinni, vetää täysillä kaikesta välittämättä ja toivoa pystyssä pysymistä, mutta tämä jäi tällä kertaa tekemättä.

Oli kuitenkin positiivista huomata, että kunto on kehittynyt aika mukavasti parissa viikossa. Tällä kertaa jaksoi ajaa hyvin kovavauhtisen 170km kisan asti pienistä ongelmista huolimatta ja yritystä matkan varrella oli paljon. Tämä antaa taas uskoa, että vähän ajan päästä pitäisi pystyä kamppailemaan jo kirkkaammista sijoituksista myös näissä karkeloissa.

Loppuun kisan tulokset ja muutama nappaamani kuva täältä Assenista, jotta blogiin saadaan hieman muutakin kuin pyöräilykeskeistä sisältöä.


 1. Bram Nolten Cyclingteam Jo Piels 03:45:52

  2. Stefan Van Winden Restore Cycling zt.

  3. Jelmer Asjes Koga Cycling Team 00:02

  4. Roy Eefting  Koga Cycling Team zt.

  5. Dylan Groenewegen Cycling Team De Rijke zt.

  19. Sami Tiainen          NWV Groningen           zt.          


1 kommentti:

  1. Hyvä Sami, siitä se lähtee pikkuhiljaa talvijumi pois..
    Tässä loppukiriin mallia:
    http://www.swissrocketman.com/ete09.html
    -rane-

    VastaaPoista