Sivut

Samin blogi: Sekalaista höpinää suomalaiselta pyöräilijältä, tekstit lähinnä sitä mitä sylki sattuu suuhun tuomaan. Varoitus, sisältää avautumista ja pessimismiä.

maanantai 29. heinäkuuta 2013

Lauri Ausin muistoajo

Paluu kisoihin on suoritettu parin viikon tauon jälkeen ja täytyy sanoa, että tällä kertaa kaikki meni pitkästä aikaa melko putkeen. Ruotsista tuliaiseksi tulleiden vatsaongelmien ja flunssan jälkeen nouseminen podiumille oli itsellenikin positiivinen yllätys, ei kai tässä kuitenkaan ole aivan rapakunnossa ??

126km pituinen kisa alkoi perinteiseen tapaan melko reippaalla vauhdilla ja ensimmäiset 1½ kierrosta tarkkailin tilannetta aurinkokannella ettei sinne vahingossakaan eksy ketään tiimikaveria. Toisen kierroksen lopussa kärkeen irtaantui pieni ryhmä kuskeja jossa oli mukana muutama hyvä kuski, joten päätin itsekin liittyä seuraan. Tästä muodostuikin päivän irtiotto, joka meni kuin menikin maaliin asti vaikka porukka väheni alle puoleen matkan aikana.

Jossain 80km tienoilla, kun irtioton ero pääjoukkoon laski alle minuuttiin, ammattilaiset Ojavee ja Putsep hermostuivat tilanteesta ja hajoittivat porukan ylämäessä palasiksi. Itselle meinasi käydä hieman vanhanaikaiset, kun en mennyt heti mukaan, tämän takia joutuikin hinkkaamaan yksin pari kilometriä ikävän kovaa, että kaksikon sai kiinni. Loppukisa ajettiinkin sitten kolmeen pekkaan, tosin itse lusmuilin vetohommista enemmän tai vähemmän, koska tiesin että etelänaapurin pojat alkavat jossain vaiheessa varmistella voiton jäämistä kotimaahan. Ratkaisut menivät vasta viimeiselle kierrokselle, jossa Champion Systemin Ojavee iski kun alle allekirjoittanut oli juuri vaihtamassa pois vetovuorosta. Yritin kovasti vetää eroa kiinni, mutta eipä tullut ja lopussa Alpha-Balticin Putsep iski vielä ohi, joten oli tyytyminen kolmanteen sijaan ammattilaisten takana.

Kokonaisuudessa ihan hyvä kisa, vaikka pienen sairastelun huomasi sen suhteen, että hyvät jalat katosivat kisan aikana melko nopeasti. Tähän voi tietysti vaikuttaa myös kisan keskinopeus, joka oli reilu 44km/h vaikka vauhti loppua kohden hyytyikin. Kuitenkin ihan hyviä merkkejä ilmassa ja jos tässä saa nyt treenattua sopivasti ennen Baltic Chain Touria, niin ehkä sielläkin pystyisi saamaan jotain aikaiseksi.

Tyytyväinen mies kilpailun jälkeen. Kuva: EL

Seuraavaksi kisaa ajetaan sunnuntaina Liedossa, toivottavasti pyörä liikkuu myös siellä hyvää kyytiä.

Podiumilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti