Sivut

Samin blogi: Sekalaista höpinää suomalaiselta pyöräilijältä, tekstit lähinnä sitä mitä sylki sattuu suuhun tuomaan. Varoitus, sisältää avautumista ja pessimismiä.

maanantai 4. huhtikuuta 2011

Hiekkaa rattaissa

Viimeisen puolen vuoden aikana hampaat ovat tuottaneet hieman päänvaivaa eli purukalusto ei ole ollut aivan kunnossa. Jo kesällä Belgiassa kärsin hammaskivuista, jotka haittasivat mm. nukkumista vaihtelevin määrin ja myös syömistä. Syksyllä koitin saada asiat kuntoon, mutta hammashoitoon on niin pitkät jonot Joensuussa etten saanut aikaa ennen helmikuuta ja senkin jouduin siirtämään Denian ensimmäisen treenileirin takia.

Ja kuinka ollakaan, hieman ironisesti, hammasongelmat pahenivat siellä lähes sietämättömiksi. No leiristä kuitenkin selvittiin joten kuten, mutta hauskaa ei aina ollut. Heti Suomeen ja Joensuuhun palattuani menin vierailemaan hammaslääkäripäivystyksen potilaaksi, jotta purukalusto saataisiin sellaiseen kuntoon, että se ei hankaloittaisi jokapäiväistä elämää. Hammaslääkärillä käytiin ja todettiin, että hampaita voidaan laittaa kuntoon vasta huhtikuun alussa eli myös kolmas ja viimeinen Espanjan leiri pitäisi kärvistellä hammaskipujen kanssa.

Onneksi tällä leirillä hampaat eivät tuoneet paljoa päänvaivaa, mutta jotta kaikki ei menisi aivan putkeen niin sain vatsakalvontulehduksen ( tms, selvää diagnoosia en saanut kielimuurista johtuen) ensimmäisen viikon jälkeen. Ja eikun espanjalaiseen sairaalaan, jossa joku englantia puhumaton puoskari kokeili hieman vatsaa ja vakuutti ettei se ole mitään vakavaa. 200€ lasku kouraan ja takaisin kämpille apteekin kautta. Maha vaivasi siinä määrin, että viimeisen viikon treenit jäivät aika surkeiksi, mutta onneksi sentään ongelmat alkavat olla ohi ja kohta treeneissä voidaan laittaa taas täysi höyry päälle.

Leiristä ei siis jäänyt paljoa sanottavaa, mutta voi todeta, että pieniä askelia mennään eteenpäin koko ajan. Nyt kun viisaudenhammaskin on poistettu ja purukalusto laitettu kuntoon niin on aika laittaa myös jalat sellaiseen iskuun, että pyörä liikahtaa kunnolla viimeistään toukokuussa.

Ainiin, kuntotestin tulokset olivat ihan kohtuulliset. Aerobinen kynnys oli ehkä hieman matala, kuten jo aikaisemmin arvelinkin, mutta anaerobinen kynnys oli puolestaan sama kuin viime vuoden toukokuussa, joten kisakunnon löytämisen suhteen ei pitäisi olla mitään hätää. Pitää vaan muistaa kiusata itseään ja uutta Meridaa kuraisilla ja hiekkaisilla Joensuun lähialueiden teillä niin kesältä voi odottaa entistä parempia kisatuloksia.


Uutta höpinää saa odottaa pari viikkoa, sen jälkeen pitäisi olla jo hieman raportoitavaa kevään ensimmäisistä kisoista, jotka ajan Turussa 16-17.4.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti