Sivut

Samin blogi: Sekalaista höpinää suomalaiselta pyöräilijältä, tekstit lähinnä sitä mitä sylki sattuu suuhun tuomaan. Varoitus, sisältää avautumista ja pessimismiä.

tiistai 26. huhtikuuta 2011

Viron viikonloppu - ihmeitä tapahtuu

Virosta ollaan nyt palattu ja tuliaisina on kauden avausvoitto ja mahatauti. Eli vähintäänkin kaksijakoinen reissu oli kyseessä.

Muutenkin koko Turun jälkeinen viikko oli aikamoista vuoristorataa. Välillä ajaminen alkoi jo tuntua hyvälle, mutta jopa saman lenkin aikana fiilis saattoi muuttua täysin päinvastaiseksi. Tämä onkin ollut hieman ominainen piirre viimeisen kuukauden aikana ja syytä sille ei ole toistaiseksi löytynyt. No Virossa ajetut kisat kuitenkin vahvistivat sitä tunnetta, että oikeaan suuntaan ollaan menossa, hitaasti mutta varmasti. Vielä kun saisi vältettyä näitä sairasteluja niin tulosta voi alkaa odottaa jokaisesta kisasta mihin osallistuu.

Lauantain kortteli ajettiin lyhyellä 1,5km radalla (27x1,5km), joka oli myös melko mutkainen, joten oli jo etukäteen tiedossa, että on ajettava kärjessä ja oltava aktiivinen. Myös fakta, että kortteli ajettiin pistekilpailuna, eli joka kolmannella kierroksella kiri josta pisteet 5,3,2,1, muodosti omanlaisen haasteensa.

Kilpailu alkoi hyvällä vauhdilla ja heti ensimmäisen välikirin jälkeen alkoi tapahtua. CFC:n Jögi lähti yksin irti ja puoli kierrosta myöhemmin ampaisin itse perään. Pian sain Jögin kiinni ja loppukisa menikin paritempoa ajellessa, kiripisteet jaoimme tasaisesti matkan aikana.Olin ennen loppukiriä kaksi pistettä jäljessä, joten kilpailun voitto ratkesi loppukirin tuomista tuplapisteistä. Jögi avasi kirin jo toiseksi viimeisestä mutkasta, mutta sain hänet kiinni maalisuoran alussa ja kirin ohi varmaan voittoon.

Tulos lämmitti mieltä mukavasti, varsinkin kun kunto on tuntunut aika epävarmalta. Voitto ei kuitenkaan tullut helposti, kisan keskisyke oli 184, allekirjoittaneen anakynnyksen ollessa 185. Seuran muiden kuskien osalta kisa oli aika synkkä, Ripa ja Mikko keskeyttivät kasan takia ja Ilarikaan ei päässyt maaliin.

Sunnuntaina oli vuorossa Saarenmaa Audi GP, tasamaata ja tuulta oli tiedossa 75km. Viivalla oli melkein sata ajajaa, joten vauhtia oli riittävästi, varsinkin kun irtiottoyrityksiä sateli vasemmalta ja oikealta koko ajan. Pieniä hatkoja muodostui, mutta ei mitään merkittävää ja noin 15km ennen maalia alkoi näyttää sille, että kilpailu menee massakiriin. Koitimme joukkueena vetää kiriä Ilarille, mutta emme siinä aivan onnistuneet. Ilari oli lopulta kuudes ja itse olin 14:s.

Katseet on vatsataudista huolimatta suunnattu jo kohti ensi viikonloppua, jolloin ajamme Pärnussa korttelikisan lauantaina ja maantien sunnuntaina. Kunhan mies saadaan taas terveeksi niin eiköhän se pyöräkin liikahda ihan mukavasti.

1 kommentti:

  1. Hienoa Sami. Onnittelut loistavasta ajosta! Tuostapa sen näkee, että työnteko ei mene hukkaan. Täällä ainakin odotellaan hyviä tuloksia jatkossakin. Jögi on muuten ottanut joensuulaisilta ennenkin pataan pyöräkisoissa. ;)

    VastaaPoista