Sivut

Samin blogi: Sekalaista höpinää suomalaiselta pyöräilijältä, tekstit lähinnä sitä mitä sylki sattuu suuhun tuomaan. Varoitus, sisältää avautumista ja pessimismiä.

sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Pyöräilyä Björneborgissa

Viikonloppuna ajettiin Porissa Satakunnan ajot, kyseessä oli kai jonkunsortin pyöräkilpailu vaikka aina ei aivan siltä vaikuttanut. Kisa ajettiin etappiajona, joka koostui prologista ja kahdesta lyhyestä maantiestä.

Lauantaina aamupäivällä ajettu 1,7km prologi oli aikamoista rimpuilua, tuloksena kuitenkin kahdeksas sija ja vain kolme sekunttia eroa kärkeen. Iltapäivällä oli vuorossa lyhyehkö 90km maantie ja irtiottoon oli päästävä, jotta mies saadaan paremmille sijoituksille. Sai koittaa varmaan viisi kertaa ennen kuin lopullinen hatka lähti. Mukana olivat Joonas Henttala, Jussi "Jäpis" Eskelinen ja Aku Silvenius, joka totesi vauhdin pian liian kovaksi. Hatka meni kuin menikin loppuun asti, maalissa kultaa ja kunniaa kuittasi Jäpis, Henttalan ollessa toinen ja itse rullailin maaliin kolmantena juuri ennen kotiin kirivää pääjoukkoa. Hyvityssekunttien avulla nousin kok.kisan kärkeen, joten asetelmat sunnuntaille olivat ihan mukavat.

Yön aikana tapahtui kummia ja viralliset tulokset muuttivat hieman muotoaan ja olinkin yhtäkkiä kisassa toisena. Se tarkoitti, että taas joutuisi iskemään, jotta voitto olisi mahdollinen. 125km matkan aikana porukka hajoili useamaan kertaan, mutta lopulliset ratkaisut tapahtuivat vasta hieman kisan puolivälin jälkeen. Kärkeen oli karannut aikaisemmin kahden hengen porukka, jota lähdimme ajamaan kiinni viiden miehen voimin. Mukana myös eiliseltä tutut kaverit Henttala ja Eskelinen sekä muutama muu. Kärki tuli kiinni ja lopulta ratkaisut menivät loppukiriin. Siinä vahvin oli Manninen, Eskelisen ollessa toinen samalla varmistaen kokonaiskisan voittonsa hyvityssekunttien avulla. Allekirjoittanut avasi kirin, mutta kun taagia ei ollut tarpeeksi niin tuloksena oli vain kolmas sija etapilta ja kokonaiskisan toinen sija.

Viimeksi ajoin Satakunnan ajot kaksi vuotta sitten ja olin silloinkin toinen. Sanomattakin selvää, että miestä ottaa pannuun, kun sama toteutui taas. Ei tullut etappivoittoa eikä kokonaiskisankaan voittoa. No täytyy todeta, että huonolle en kok.kisassa hävinnyt, Jussi on aika hyvässä kunnossa.120Jussi EskelinenKoiviston isku

5:18:14,8
213Sami TiainenTWL


5:18:17,7
315Matti ManninenKoiviston isku


5:18:20,7
454Joonas HenttalaCK Master

5:18:24,4
566Jarmo RissanenKuSo

5:18:30,0
650Jori-Pekka Kuuranne Team Probike-Giant

5:18:34,4
763Olli KoskiKäTa

5:18:35,1
830Henri JärvinenTeam Continental

5:21:07,5
942Juho FärlinAkilles

5:21:11,6
1052Aku SilvéniusTWL

5:21:14,1
Perjantaina otetaan suunta kohti Ruotsia, vuorossa Scandinavian Race (UCI 1.2) ja Skandis GP Uppsalassa TWD-Länkenin kanssa. Luvassa vaihteen vuoksi taas oikeat pyöräkilpailut, joissa vauhtia pitäisi riittää. Jos jalka on kohdillaan ja vatsakin suostuisi toimimaan kunnolla niin Ruotsista voi tulla ihan mukavaa tulosta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti