Sivut

Samin blogi: Sekalaista höpinää suomalaiselta pyöräilijältä, tekstit lähinnä sitä mitä sylki sattuu suuhun tuomaan. Varoitus, sisältää avautumista ja pessimismiä.

keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Takkuavaa menoa Tanskassa + tilinpäätös

Sunnuntaina ajettu 208km pituinen Himmerland Rundt UCI 1.2-kisa ei mennyt aivan odotusten mukaisesti. Turpaan tuli rajusti ja taas on luvassa koottujen selitysten vuoro.

Jalat olivat kisan alkupuolella hyvän tuntuiset ja porukassa ajaminen oli helppoa, mutta jo kisan alkuvaiheessa huomasin, että viime vuodelta tutut ongelmat vatsan kanssa olivat palanneet. Voikin sanoa, että kisa oli vain kuoleman odottelua, koska kun nesteet ja energiat eivät imeydy lähes ollenkaan niin tuon tasoisissa kisoissa tulee turpaan ja rankasti. Kun ratkaisut tehtiin 3½h ajon jälkeen ei miehessä ollut enää sellaista iskua, että olisi pystynyt ajamaan kärkiryhmässä. Maaliin jossain supergrupetossa sijalla 39., ainakin valovuoden kärkeä jäljessä. Muillakaan maajoukkeen ajajilla ei mennyt kovin ihmeellisesti, vain kaksi viidestä ajoi maaliin. Joonas Henttalalla olisi ollut mahdollisuudet hyvään sijoitukseen, mutta rengasrikko ratkaisevalla hetkellä pilasi kisan.


Ja sitten vuorossa pientä pohdintaa alkukaudesta, kuten jo aikaisemmin lupasinkin.

Plussia:
- Melko tasainen suoritustaso
- Kunto kohtuullinen
- Tiimi tyytyväinen ajamiseen

Miinuksia:
- Ei yksittäisiä huippusuorituksia -ja sijoituksia kisoissa
- Kunto pieni pettymys, odotukset olivat hieman korkeammalla
- Vatsaongelmat, näitä ei tarvittaisi. Toivottavasti saisi nyt nopeasti asian kontrolliin, jotta voi näyttää mihin oikeasti pystyy. Jos vatsa ei tule lyhyen ajan kuluessa kuntoon, niin saattaa olla, että mies makaa telakalla taas pidemmänkin aikaa.


Lyhyet johtopäätökset:
- Kunto ihan jees, mutta ei aivan riittävä ajamaan huippusijoituksista.
- Jos haluaisi pärjätä heti kovissa alkukauden kilpailuissa niin harjoituskauden pitäisi olla erilainen ja parempi
- Vatsavaivojen aikaan tuloksen tekeminen isoissa kisoissa mahdotonta

Ja sitten asioita, joilla asiat saataisiin kuntoon tai mitä pitäisi tehdä, että tilanne olisi toinen:
- Enemmän ja kovempaa treeniä
- Euroopassa pärjääminen vaatisi ammattimaisempaa toimintaa, ts koulussa ei olisi pahemmin varaa käydä ja tammikuussa pitäisi tehdä aivan jotain muuta kuin hiihtää suksilla Suomessa. Ero kärkeen ei kuitenkaan ole kovin suuri, mutta tasoitusta ei ole oikein vara antaa.


Toivotaan, että vatsa tulee nyt nopeasti kuntoon, koska toukokuu on tämän vuoden kisakuukauksista ylivoimaisesti tärkein. Olisi saatava tulosta aikaan joissain kisoissa tai muuten voi huokaista syvään ja todeta, että alkukausi on epäonnistunut tavoitteisiin nähden.

Ajan viikonloppuna Porissa TWD-Länkenin kanssa Satakunnan ajot ja siellä testataan myös vatsan toimivuus. Jos kaikki toimii niin 14.5 mies starttaa Olympias Tourilla (kuuden päivän UCI 2.2) Hollannissa, mutta jos kaikki ei mene kuin elokuvissa niin sitten luultavasti ollaan telakalla nuolemassa (vatsa)haavoja.

1 kommentti:

  1. Rehellinen raportti. Pienestä on tosiaan kiinni, että huipputulos naksahtaisi kohdalleen. Tsemmiä toukokuun koitoksiin ja nyt vain katse positiivisesti eteenpäin!

    VastaaPoista