Sivut

Samin blogi: Sekalaista höpinää suomalaiselta pyöräilijältä, tekstit lähinnä sitä mitä sylki sattuu suuhun tuomaan. Varoitus, sisältää avautumista ja pessimismiä.

keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Reissu Ruotsiin

Viikonloppu on takana kuten myös kaksi kilpailua sisältänyt Skandis Bike Weekend. Uppsalassa käynti oli aika kaksijakoinen reissu, siitä kohta hieman tarinaa.

Lauantaina ajetusta melkein parisataa kilometriä pitkästä Scandinavian Racesta jäi luu käteen eikä kovin paljoa kerrottavaa. Päällimmäisenä mielessä DNF:n aiheuttama ketutus ja surkea sää. Keskeytyksen aiheuttaneet syytkin ovat melko mielenkiintoiset. Sanotaan vain lyhyesti, että siihen liittyivät tuuliliivi, "kaverin apu", kasa ja pieni höntyily. Hyvään tulokseen olisi ollut kaikki mahdollisuudet, koska jalka oli kohdillaan, mutta shit happens ja sitä on turha jäädä jossittelemaan.

Edellisestä päivästä sisuutuneena päätin, että sunnuntaina ajetaan tulos tai ulos taktiikalla ja se osoittautui hyväksi vaihtoehdoksi. Sunnuntaina oli siis vuorossa Skandis GP, 30 kierrosta mäkimukulakorttelia eli yhteensä 60km hidasta kidutusta. Voikin sanoa, että reitti on vaativin korttelikisa mitä olen ikinä ajanut. Mutta siis itse kisaan!

Kortteli alkoi, yllätys yllätys, aika rivakkaalla alkuvauhdilla. Toisella tai kolmannella kierroksella yksi patonkimaan ajajista iski ja päätin mennä mukaan, kun jaloissa oli mukavasti paukkuja reservissä. Puolta kierrosta myöhemmin päivän irtiotto olikin muodostunut. Alussa mukana oli seitsemän kuskia, mutta porukka harveni vauhdin sekä teknisten ongelmien takia nopeasti ja jäljelle jäivät allekirjoittanut sekä 3 Continental-tason ammattilaista. Porukassa vetotyöt sujuivat tasaisesti ja ero taaksepäin kasvoi, tosin toinen Colban ajajista, Goovarts, eli kilpailun voittaja himmaili vähän, koska hänellä oli mukana apukuski. Kun kisasta oli jäljellä kymmenisen kierrosta niin vauhti mäessä alkoi alhdistaa kierros kierrokselta enemmän ja reidet alkoivat osoittaa väsymisen merkkejä. Onneksi kuitenkin pääsin aina lepäämään hieman ennen mäkeä, koska vedin mukulakiviä sisältäneen mutkaisen kaupunkiosuuden ihmetystä aiheuttaneella vauhdilla ja sain näin hieman eroa muihin ennen mäkeä, joten alkuosan mäestä sai ajaa omaa vauhtia. Pari kierrosta myöhemmin Goovaerts lisäsi mäessä kaasua ja kukaan ei pysynyt hänen mukanaan. Tipun hetkellisesti myös Pardinin ja Ljungbladin kyydistä, mutta sain heidät vielä kiinni neljä kierrosta ennen maalia. Tätä juhlaa ei kuitenkaan kestänyt kovin pitkään, koska ruotsalainen tykitti mäessä ja jouduin taas antamaan periksi. Loppukisan ajelin yksinäni hämärän rajamailla ja maaliin tulin kaikkeni antaneena sijalla 4. hieman ennen "pääjoukkoa".

Kokonaisuudessaan Ruotsin reissu oli ihan tyydyttävä, vaikkakin lauantain missattu tilaisuus jäi harmittamaan pahasti. Toisaalta sunnuntain suoritus oli hyvä ja antoi itsellekin varmistuksen siitä, että kunto on kohdillaan. Tuloslistalla etupuolelle jääneet ajajat eivät ole kuitenkaan ihan mitään kumitossuja, joten neljäs sija raskaalla radalla ei tullut aivan vahingossa.Skandis GP (30 x 2 km) 60 km, Uppsala
1 Tom Godvaerts (Belgia) Colba - Superano Ham 1.49.27
2 Olivier Pardini (Belgia) Colba - Superano Ham + 1.52
3 Jonas Ljungblad (Ruotsi) Team Differdange s.a.
4 Sami Tiainen TWD-Länken + 2.17
5 Christian Bertilsson (Ruotsi) Team Cykelcity + 2.29
12 Jussi Rossi (Suomi) TWD-Länken s.a.

Tulokset sunnuntailta

Seuraava kisa on jo viime vuodelta tuttu Jurmala GP, luvassa täysi tasamaakisa. Viime vuoteen tosin erona, että kisa on astetta kovempi eli UCI 1.1. Sieltä lähdetään hakemaan niinkin utopistista asiaa kuin kauden avausvoittoa, pitäähän se voittaminen jostain aloittaa!3 kommenttia:

 1. Hyvä tarina, potkua sinulle ja onnea eteenpäin, sitä tarvitaan , vaikka olisi hyvässä kunnossa niin lisäksi tarvitaan tuuria ja taitoa menestyäkseen, lisäksi paljon iseluottamusta, kun kaikki on kohdallaan, kyllä sitä tulostakin tulee , joten tsemppiä sami!

  VastaaPoista
 2. Poikaa kehuttiin Eurosportilla! Onko linnan juhlien kutsu +1?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korkeintaan kutsu "Pyhäselän linnan juhlille"...

   Poista