Sivut

Samin blogi: Sekalaista höpinää suomalaiselta pyöräilijältä, tekstit lähinnä sitä mitä sylki sattuu suuhun tuomaan. Varoitus, sisältää avautumista ja pessimismiä.

torstai 16. toukokuuta 2013

Olympia's Tour, 3.etappi

Hieman helpompi päivä tänään, vaikka ei siitä kyllä helppoa saa tekemälläkään. Vähäinen tuuli ja sade teki ajamisesta aika hermostunutta ja välillä jopa melko vaarallista, joten piti olla varuillaan koko ajan.

Etappi lähti taas, yllätys yllätys, käyntiin kovalla vauhdilla. Noin 5km kohdalla tapahtui Olympia's Tourin ensimmäinen iso kolari. Vauhtia varmaan päälle viisikymmentä, kun ukkoa alkoi kaatumaan edestä koko tien leveydeltä. Kuin ihmeen kaupalla pysyin pystyssä, mutta kun vauhti tyssäsi ja raadot oli kierretty niin pääjoukko oli melko kaukana. Harmittavasti vähän ajan päästä oli tulossa välikiri ja mäkikiri, joten myötätuuleen kiitänyttä pääjoukkoa saatiin jahdata melko pitkään ja sinne ei ihan helpolla takaisin päässyt.

Loppukisa oli aika kaksijakoinen, välillä kärkeen pääsi pari hatkaa, itsellänikin oli yritystä, muttei mitään tulosta kyllä tullut. Tämä tarkoitti sitä, että vauhti oli välillä jopa leppoisaa, mutta sitten kun alettiin ajamaan, niin ei nopeus ollut alle 50km/h piiitkään aikaan. Viimeiset 45km ajettiin neljänä kierroksena, jotka olivat sateella kieltämättä hieman hazardit. Onneksi kuitenkin isommilta kolareilta vältyttiin ja rullailin massakirissä maaliin sijalla 54. Jalat olivat tänään yllättävän hyvät, toivottavasti sama trendi jatkuu myös huomenna.

Huomenna sitten vuorossa jäätävä etappi Limburgissa. Matkaa hieman vajaa 200km ja nousuja on matkan varrelle löydetty huhujen mukaan 34 kappaletta. Äärimmäisen kova päivä siis tulossa, ainoana tavoitteena päästä ehjänä maaliin aikalimiitissä, kaikki sen päälle on pelkkää plussaa.

Mäkiläski toivoo mäkijalkoja, saa nähdä miten käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti