Sivut

Samin blogi: Sekalaista höpinää suomalaiselta pyöräilijältä, tekstit lähinnä sitä mitä sylki sattuu suuhun tuomaan. Varoitus, sisältää avautumista ja pessimismiä.

perjantai 31. toukokuuta 2013

Tour of Estonia, etapit 1a&1b&2

Ajattelin kirjoitella taas hieman tarinaa, kun Tour of Estonia on hyvässä vauhdissa. Kisa potkaistiin eilen käyntiin aamun maantie-etapilla, iltapäivällä ajettiin tempoa Tallinnan vanhassa kaupungissa ja tänään kurvailtiin Tallinnasta Tarttoon.

Eilisen maantie oli melko hyytävää menoa, ainakin kelin osalta. Vettä tuli taas ja lämpötilakin oli melko kolea. Jalat olivat alussa melko hyvät, mutta kun koitti riehua tiensä hatkaan niin sen jälkeen olikin hieman nihkeää. Saatiin kuitenkin mies kaikkiin porukoihin mitä siitä nyt pääsi lähtemään, joten ei siellä pelkästään kannella istuttu koko aikaa. Maaliin pääjoukossa.

Illalla oli vuorossa lyhyt 3km tempo. Reitti oli aika harvinaisen veemäinen, mukulaa, mutkaa ja mäkeä. Vauhdinjako oli hieman epäonnistunut ja kun yhdessä mutkassa sai jarrutella vauhdit lähes nolliin liikenteenohjaajan ollessa ajolinjalla niin lopputulos oli aivan sen mukainen. Ei nyt sentään aivan viimeiseksi jäänyt.

Tänään ajettiin sitten hieman pidempi etappi, reitti käytännössä sama kuin viime vuoden Tallinna-Tartossa. Käsky kävi taas, että pitää yrittää mennä ensimmäiseen hatkaan. Kovaa yritystä useamman kerran ja olinkin mukana neljän miehen porukassa, joka näytti siltä että olisi voinut mennäkin. No seuraava porukka oli päivän lopullinen hatka ja siihen eksyi myös Samuel. Sen ansiosta muut saivatkin ottaa hieman rennommin, koska pääjoukon tahto näytti olevan massakiri. Ja massakiriinhän se menikin, tosin sitä ennen oli reilua äksöniä kasan muodossa 12km ennen maalia. Takarenkaan sai jarrutella kankaille, että sen pystyi väistämäään. Pääjoukossa kuitenkin taas maaliin.

Huomenna vuorossa viimeinen etappi, 12 kierrosta Tarton keskustan ympärillä. Tiedossa raskas päivä, koska helpohkon päivän jälkeen monien ajajien jalat ovat tuoreet ja rata ei tosiaankaan ole se kaikkein helpoin. Toivottavasti jalka palaa taas perustasolle huomenna, koska tänään ei ollut kovin lennokasta menoa.

Uutta raporttia ehkä huomenna, jos tältä motilta jaksaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti